Et førstemøte – Gi daten din en sjanse!

Den første daten er nervepirrende for mange. Flere vi jobber med er meget nervøse, samtidig som de er spent på personen de skal møte. Er den magiske kjemien tilstedet? Eller blir det jobbing fra første stund? Uansett hvilken av disse kategoriene daten ender i, vil du oppleve å være totalt utmattet dagen etterpå.

Så hva skjer egentlig under en date? Vel først og fremst kommer du til å måtte by mye mer på deg selv enn det du tror. Du må være fremoverlent og stille aktive spørsmål. Du må være interessert i den personen som sitter på andre siden av bordet, men du må selvfølgelig ikke dele alle kortene med en gang. Du må være sjarmerende samtidig som du ikke kan virke for interessert for da mister motparten interessen. Så hvordan balansere denne kabalen?

Fra du går inn døren må du ha øyekontakt, være fin i tøyet og gi personen du møter en sjanse. Du må fortelle hvem du er uten å ta ut undertøyet av baggasjen din. Hvis man åpner seg for mye, og motparten ikke ønsker å møte deg igjen, sitter den personen igjen med altfor mye informasjon om deg. Dette er meget uheldig og unødvendig. Vis hvem du er uten å dele hele livshistorien din. Et godt spørsmål å stille deg selv, hvem er du uten barna og jobben din?

Den magiske forelskelsen ved første blikk er det få som er heldige nok til å oppleve ved et første møte. Det hele handler om du liker det som personen du møter står for, om dere har noen sammenfallende interesser og om du ikke blir avstøtt av det du ser, har forholdet en sjanse. Feilen som de fleste gjør er å ikke bruke tid på å bli kjent, for man kjenner ikke et annet menneske etter bare ett, to eller tre møter.

Vi sier ofte til våre klienter at du blir ikke mett av en pen kake, med andre ord det er personligheten man lever med. Den drømmedama eller drømmemannen finnes faktisk ikke, for alle mennesker har et nedtrekk. Det kan være den peneste damen, eller den mest fantatiske karen, men enten har de for mange barn, ikke utdannelse, eller er et helt annet sted i livet enn deg. Et eller annet kommer det til å være, så et tips er å slutte å se etter det uoppnåelige og lag en liste med tre absolutte krav.

Tilslutt vil jeg si at energien du sender i dette møtet bør reflektere den personen du vil være i et stabilt og oppløftende forhold. Du får det du sender ut, og negativitet og usikkerhet senses av motparten. Det viktigste man gjør i en datingprosess er å jobbe med seg selv, for det er faktisk det eneste forholdet som varer livet ut.