Hvordan dater man i julen?

Julen er en tid for å være med familie og venner, og datingen blir gjerne satt på vent. Så hvor tidlig kan man stille krav til å bli inkludert i julestemningen?

Vår klare anbefaling er at man må bruke tid til å bli kjent, og at romjulen ikke er tiden til å stille krav. Selvom man dater så kan man ikke forvente at motparten er klar for å introdusere deg til sine nære og kjære. De fleste av oss vet at det er mye som skal til for å få et forhold til å fungere, og selvom det virker som den store kjærligheten er det ikke sikkert at det blir dere to i det lange løp. Derfor er det viktig å være romslig i julen, og gi den du dater avstanden den trenger for å ikke føle seg presset til å inkludere deg.

Så om dere kanskje ikke er klare for å introdusere hverandre for hele familien, betyr det ikke at man bør la romantikken bli liggende. Lag et hyggelig kort, og gi ham eller hun en omtenksom gave som representerer tiden dere har hatt sammen. Det er tanken som teller så sørg for å få personen du dater til å føle seg ønsket. Det er helt innafor å sende hyggelige meldinger, det er faktisk meget viktig for å holde datingprosessen i gang mellom jul og nyttår.

For de som har kommet til det punktet i forholdet hvor man er klare til å introdusere sin partner for familien, så er det viktig at dette skjer på en naturlig måte. Er det barn inne i bildet er det lurt å introdusere dem før julen står for døren, da dette er en høytid hvor barna skal være i sentrum. Det viktig å bruke god tid før man bestemmer seg for at barna skal bli inkludert, vi anbefaler opptil ett år. Hvis det er bare dere to, og du skal ha med kjæresten hjem til jul, så er det viktig at du er oppmerksom og ikke lar han eller hun sitte alene med tante i en time uten noe kontakt fra deg.

Så et tips fra oss til dere denne julen er å prøve å unngå fellene med å stille krav, bli fornærmet og skape en uhyggelig stemning bare fordi du ikke er enig med at dere skal feire jul hver for dere. Det å være i et forhold handler om å kunne møtes på midten, og ikke alltid tvinge igjennom det som er riktig for deg.