Hva tiltrekkes vi av?

Noen mennesker er mer tiltrekkende enn andre. Dette er ikke nødvendigvis på grunn av utseende, bankkonto eller status i samfunnet. Det handler om tiltrekningsfaktorer de har, enten naturlig eller tillært. Det kan være kommunikasjon, kroppsspråk, toneleie, personlighet, sjarm, signaler de sender ut eller en kombinasjon av disse.

 

10 råd som kan gjøre deg mer attraktiv i jakten på din livspartner:

 

Bli kjent med deg selv:
En attraktiv person kjenner seg selv både utenfor og innenfor forhold, de vet hvordan de håndterer vanskelige følelser og konflikter.

Vis at du har selvtillit:
Har du ikke troen på deg selv kan du ikke forvente at daten din skal ha det. Analyser deg selv, bygg kunnskap på områder du interesserer deg for og bli kjent med alle dine svakheter og styrker.

Date mennesker med samme kulturelle bakgrunn eller interesser som deg selv
Flere menn synes det er vanskelig å starte en samtale, dette kan løses ved å date mennesker som har samme interesser eller kulturelle bakgrunn som deg.

Vær en god samtalepartner
Vær flink til å styre samtalen inn på temaer både du og daten er interessert i. Ikke prat for mye om deg selv, vær flink til å lytte og vis interesse. Skru av mobilen, og la sosiale medier og mailen ligge igjen hjemme.

Smil mye
Både kvinner og menn blir mer attraktive dersom de smiler mer og virker lykkelige. At et smil gjør deg mer attraktiv er blitt bevist i studien «Happy Guys Finish Last: The Impact of Emotion Expressions on Sexual Attraction»

Sosial intelligens
Spesielt kvinner synes det er attraktivt med menn som kan lese og forstå dem. Dette kan man ikke lese seg opp på, men må læres gjennom samtaler der man lytter og er til stede.

Pass på at du er velpleid
Menn er mer visuelle enn kvinner og tiltrekkes hovedsakelig av utseende. Kvinner tiltrekkes også av utseende, men for kvinner er trygghet, personlighet, humor, lekenhet og intelligens viktigere.

Finn din personlige stil og hold deg til den
Klesstil er viktig, den sier mye om personligheten og kan være en grunn til at man blir avvist før man rekker å åpne munnen.  Varier klærne, men hold deg innenfor din personlige stil.

Vær avslappet og la stress ligge igjen hjemme
En undersøkelse i «Proceedings of the Royal Society B» viser at man blir mer tiltrukket til mennesker som har lave stressnivåer i kroppen. Dette kan komme av gode gener for stressmestring.

Til slutt – vær klar over at du aldri kan tvinge noen til å like deg
Ved å være velpleid, karismatisk og engasjerende kan man øke sannsynligheten for at personen vil like deg, men det må være kjemi. Dersom det ikke skjer så skjer det ikke.