Hvorfor velger vi feil menn?

Mange av oss har en tendens til å gå i de samme mønstrene og gjøre de samme feilene gang på gang med forskjellige menn.

Er det da noe med mennene eller noe med oss? Vi blir automatisk trukket inn mot de som kan vekke en følelse av noe som er kjent for oss. Det som skaper assosiasjoner til tidligere opplevelser, kan ofte være akkurat de mønstrene vi kjører oss fast i. Vi forstår ikke alltid hva vi har møtt før vi allerede har tatt steget inn i et forhold som ikke er bra for oss. Det kan være fra å møte partnere som ikke støtter deg, til de som har problemer med alkohol.

Fra barndommen tar vi med oss mange såre minner som ligger i underbevisstheten, og som vi ikke alltid engang vet at ligger der. Så når vi søker etter kjærlighet tar vi med oss det vi lærte fra far og mor. Fikk du for eksempel ikke nok kjærlighet, aldri oppmerksomhet eller hadde en utrygg barndom vil du automatisk rette deg mot partnere som vil gi deg de samme følelsene. Vi skaper våre egne mønstre, men vi kan like gjerne endre dem. For å endre mønstrene må vi først se på måten vi har blitt behandlet av tidligere partnere og deretter se om man kan trekke noen linjer til barndommen.

Mange ender også opp i forhold hvor partneren er skremmende lik sin far eller mor. Dette er ikke nødvendigvis negativt, men om man har hatt en barndom preget av dårlige opplevelser så kan dette sende deg i en feil retning når det gjelder hvem vi velger som partnere. Det som er nøkkelen er å se seg selv utenfra, ta først for deg barndommen din og så se på dine valg av partnere. Klarer du å se en rød tråd? Ta deg tid til å vurdere måten dine eks-partnere behandlet deg, og hvilke følelser som du satt igjen med i store deler av forholdene. Er det noen av de samme følelsene du hadde da du var barn? Hva var det som gjorde at du valgte de partnerne, hva trigget deg til å date akkurat de personene? Skriv en liste over verdier, holdninger og egenskaper til dine partnere og dine foreldre. Her er det mye å hente da følelser ofte er vanskelig å sette ord på, men det er utrolig hvor klart ting kan se ut når det blir skrevet ned på et papir. Vær objektiv når du skriver og vær ærlig med deg selv. For å bryte et mønster må du først forstå hvorfor mønsteret har oppstått.

Slik bryter du mønsteret – i møte med en ny partner

  • Lag en liste over hva du ser etter i en motpart. Her er det viktig at du tar for deg hvilke holdninger og verdier du ser etter.
  • Ha på varsellampen, er det noe som høres ut som at det ikke stemmer? Sjekk det nærmere og ikke la det gå bare fordi du er lettere forelsket.
  • Er du forelsket, stopp og se om personen faktisk har det du trenger av egenskaper. Lag en liste og snakk med en venn.
  • Har han destruktive sider, drar han deg mer ned enn opp?
  • Føler du at du må forsvare partneren din, eller holde han vekk fra venner fordi du vet hva de syntes om han? Da er ikke dette rett person for deg.
  • Er det en mann som har egenskaper som du ser etter, sørg for å sett av tid og energi til å bli kjent med personen.
  • Husk at lidenskapen ikke er alt, det er viktig at dere har egenskaper som komplimenterer hverandre.
  • Får du følelsen av at det er kjedelig, strø salt i gamle sår og husk hvor vondt det var med de som du ville ha men hvor det alltid endte i smertefulle tårer. Gi det en sjanse!
  • Prøv å se deg selv utenfra, hva slags type mann passer du sammen med? Gå etter dette imaget når du møter nye mennesker.
  • Og sist men ikke minst vær åpen for å møte en helt annen type mann enn det du har tenkt. Disse er ofte de som gjør oss til den beste versjonen av oss selv!